Bijdragen 1-143

On 17.02.04 at 07:45 from
Hans Prins
(HPrins@aol.com / no homepage)

Hallo allemaal, Ik ben Hans Prins, was in de Paddestoel, Zonne-huis en toen naar Ons Huis gegaan. Ik was in dee Bergstichting van 1946 tot we naar Israel gingen met Tante Riek en oom Leo in 1952. De Bergstichting was volgens mij de beste tijd van mijn leven. Had altijd goede vrienden en heb nog steeds contact met veel van hun. Ben naar Amerika vertrokken met een bittere smaak van Gvar-am in mijn mond. Ben nu 30 jaar getrouwd, 3 kinderen en 7 kleinkinderen. Ik Vind het hardstikke leuk om iedereen weer te gaan zien na al die jaren.

 


On 15.02.04 at 15:20 from
Jaap Emden
(no homepage)

Jaap Emden
geen e-mailadres of website.
Ik ben Jaap Emden en woonde van ongeveer 1952 t/m 1954 in het jongenshuis.
Ik vind het leuk om naar de reunie te komen en alle oude bekenden weer te ontmoeten.
Ik ben bijna 70 jaar, woon in Dordrecht en ben getrouwd met Ada Bijman en heb één dochter, Jolanda, en één kleindochter van 4 jaar.

 


On 13.02.04 at 00:34 from
Hans Duveen
(hp.duveen@skynet.be / no homepage)

Mijn naam is Hans Duveen, getrouwd met Peggy de Vries-Berkelouw sinds 1971 en we hebben één dochter Linda.
In 1945 ben ik enkele maanden in de Berg-Stichting geweest, waarna ik naar de Joodse Invalide ben gestuurd in Amsterdam en via het Rode Kruis naar Zwitserland ben gegaan. Ben daar bij pleeg ouders in Zürich geweest die mij voor één jaar naar Davos hebben gestuurd. In 1956 ben ik geďmmigreerd naar Amerika en ben daar in het Amerikaanse leger geweest voor 2 jaar en gediend heb in Duitsland. Thans wonen wij in België, Antwerpen. Zou graag mensen ontmoeten die zich mij nog herinneren.

 


On 09.02.04 at 11:49 from
Miriam de Jong Meijer.(Marion Meijer)
(meijer@paradise.net.nz / no homepage)

Groetjes uit New Zealand. Mijn naam is Miriam. Men kent mij als Marion Meijer, het zusje van Jigal Meijer. Sinds 1981 woon ik in New Zealand. Ik heb 3 fantastische kinderen, een zoon, 2 dochters. Vorig jaar was ik in Holland op vacantie, naar een mini reunie bij Ingrid,Saul,Frank thuis geweest, was geweldig, ontroerend, emotioneel, Helaas kan ik me weinig mensen herinneren, behalve m'n goeie lieve vriendinnen, Clara,Sies,Frank en Margalit Dvir, en nog een paar. Ik herinner me heel weining van die tijd. Ik ben in 1950 in Haifa geboren. Heb met m'n broer Jigal in de Pr. Hendriklaan A'dam gewoont '57/58. Daarna in de Rudelsheim. Hilversum, waar m'n moeder Wil,Geranio,Meijer werkte, daarna in de BS to '65, Mirandalaan tot Dec. 67. Ik heb onverwachts de kans om toch naar de reunie te komen, fantastisch om dit te kunnen meemajen. Kijk er erg naar uit. Allemaal nog een hele goeie 2004 gewenst en tot ziens op de reunie. Groetjes Miriam.

 


On 07.02.04 at 18:34 from
Hagar Rudnik
(no homepage)

Hallo, ik ben Hagar Rudnik (Renate Levie). Ik was in de Bergstiching van 1945 tot 1950. Eerst in Het Zonnehuis en toen in Ons Huis. In 1951 op Alyia gegaan en sinds dien woon ik in Kibbutz Galed. Ik heb drie kinderen en "bijna" 7 kleinkinderen. Heb me al ingeschreven voor de Reunie en verheug me enorm op het weerzien met oude vrienden. Tot dan, Shalom.
Hagar

 


On 07.02.04 at 18:00 from
Hans Gobes 28/1/42
(Gobes@hetnet.nl / no homepage)

In 56/57 op de Emmalaan gewoond. Fam. van Zutphen met dochter Elly (14) en Niek (7). Van Zutphen filmde en fotografeerde. Misschien hebben Elly of Niek nog wat.Eigenlijk horen ze ook bij deze reunie. Namen uit die tijd: Ted Smiet , Paul en Albert Cohen, Loeti Vischraper, Franz Weisz ( de filmregisseur) Donald Speelman, Eddy van Gelder, Eddy de Windt, Ronnie Groenteman, Ab Keyzer, Rob Kopuit , Johnny Pop, Nikkie Hakkert (Israel ?). Een jeugd met vele scholen, weinig afgemaakt. De Horeca in van borderwasser naar kok, kelner, barkeeper. Nederland, Engeland en Frankrijk. Daarna Hogere Hotelschool in CH. Directeur van een Marina (jachthaven). In 1976 getrouwd en een aanstelling als ambtenaar in Den Haag, vaste werktijden, vast salaris en vast pensioen. 2 kinderen die nog studeren.Met 55 jaar met pensioen. Wonen nu in Harlingen. Motorboot en zomers 3 maanden varen door Europa. Ik verheug me op de reunie en hoop dat bovenstaande ex JJH bewoners ook nog gevonden worden.

 


On 04.02.04 at 13:45 from
frank hony
(fhony@tiscali.nl / no homepage)

uit het gastenboek is mijn reactie verdwenen dus probeer ik het opnieuw In de berg stichting geweest van +/_ 1958 - 1964 daarna in het joods kinderhuis gewerkt van 1968- 1972 veel van de "kinderen" en medewerkers zeggen mij veel. Ik zuo erop willen reageren maar bewaar dat voor de reunie ik zie jullie dan Voor henny koopman het beeldje van het jkh op de mirandalaan saat daar nog steeds in de tuin groeten en tot ziens

 


On 03.02.04 at 15:44 from
sonja goldwein verdooner
(sonjail@hotmail.com / no homepage)

Shalom allemaal ik ben sonja goldwein verdooner was in de b.s van af 1946 tot 1951 ben toen naar israel gegaan tesaamen met t.riek en oom leo was in ons huis.
Ben getrouwd heb 3 kinderen en 5 kleinkinderen.
Ik zal bly zyn jullie allen weer te zien, als we elkaar noch herkennen.
Ik hoop van jullie te hooren sonjail@hotmail.com
Myn man is voorge jaar overleeden . als ik kan kom ik met een van myn kinderen. Tot ziens!!

 


On 02.02.04 at 22:29 from
Ben Arpels
(benarpels@hotmail.com / no homepage)

Hallo Allemaal, ik ben Ben Arpels.
Ik heb in het kinderhuis in de Emmalaan, Bergstichting en de Mirandalaan vertoefd. Ongeveer in de periode 1960-1965, ik ben in 1967 getrouwd met mijn eerste vrouw uit dat huwelijk heb ik een dochter. In 1989 ben ik getrouwd met mijn huidege vrouw, we hebben geen kinderen. Ik hoop op de reunie vele oude bekenden tegen te komen. Vriendelijke groeten Ben Arpels.

 


On 02.02.04 at 19:34 from
Jack Prins
(jprins324@yahoo.com / no homepage)

Hi, ik ben Jack Prins. Arriveerde in de Bergstichting in 1947, en ging met Riek en Leo in Maart 1951 naar Gvar Am.
Via de Refet, Phalga and het Leger daalde ik af naar de USA in December 1955. Studeerde af in Wiskunde, werkte 35 year for IBM en Motorola. Was professor in Colorado en ben nu gepensioneerd en woon in Ajijic, Mexico
Heb twee dochters en 1 zoon en een kleinzoon onderweg.
Ik zit er op te vlassen om de reuni mee te vieren en mijn jeugd te herleven!

 


On 29.01.04 at 21:10 from
Jacques de Hond
(jdehond@zeelandnet.nl / no homepage)

Helaas door een foutje moet U eerst het tweede stuk lezen en vervolgens het eerste.

 


On 29.01.04 at 21:03 from
Jacques de Hond
(jdehond@zeelandnet.nl / no homepage)

In 1958 ben ik uit de RS vertrokken en gaan varen als koopvaardij officier.
Ik heb twee dochters en een zoon en daarvan 5 kleinkinderen, hetgeen overigens niet alleen mijn verdienste is.
Na een leven vol ups en downs, ben ik precies zo geëindigd als mijn leraar de heer Pruim (zuurpruim)van de Snellius MULO in H'sum toen al voorspelde: "van jou komt niks terecht" Mijn enige troost is: hij was leraar Duits.
Ondanks die tegenvaller kom ik op 18 april, jullie ook ???????

 


On 29.01.04 at 21:02 from
Jacques de Hond
(jdehond@zeelandnet.nl / no homepage)

Mijn naam is Jacques de Hond. Ik ben op 08 mei 1940 in Amsterdam geboren.
Tijdens de oorlog was ik ondergedoken in Zaandam.
In 1948 ben ik in de Rüdelsheim in de Verdilaan 12 te H'sum gekomen.
Daar was toen de heer Elburg directeur en hij had meer kaas gegeten van religie dan van pedagogie. Ik hoop dat zijn nazaten het mij zullen vergeven, je kan tenslotte niet overal goed in zijn. Nadat het kinderhuis verhuisde naar de Hoflaan kregen we een nieuwe directie. De heer Schick (waar ik nog steeds contact mee heb) en een aristocratische vrouw die nog steeds een warm gevoel nagelaten heeft, Elly Kanteman. Een vrouw met een charisma van hier tot Tokio, eh sorry.....van hier tot Jeroesjalajiem.

 


On 28.01.04 at 17:26 from
pascal stenacker
(p.stenacker@zonnet.nl / no homepage)

Hallo mijn naam is Chris Stenacker geboren 19-06-1950.Ik heb ongeveer 30 jaar geleden in de keuken van het JKH gewrkt,ik weet het niet allemaal meer precies dus lijkt mij het een leuk idee om mensen te ontmoeten en een praatje mee te maken over die tijd.In 1976 ben ik getrouwd, en ik heb 2 kinderen en ben nou al 36 jaar werkzaam als broodbakker.

 


On 26.01.04 at 12:50 from
Joep Blom
(jlblom@neuroweave.nl / http://(zakelijk:n.v.t.))

Een onverwacht telefoontje van marcel Godschalk vanmorgen bracht opeens een aantal vergeten herinneringen terug.
Ik ben Joep Blom. VAnuit de BS ben ik op kamers gaan wonen om medicijnen te studeren. Heb dat afgemaakt, ben gepromoveerd (1969) en heb daarna 23 jaar als wetenschappelijk onderzoeker (neurofysiologie) bij TNO gewerkt. Vervolgens in 1992 een bedrijf in de IT gestart dat ik het laatste jaar heb afgebouwd. Op de BS speelde ik al veel piano (sommigen herinneren zich wellicht nog de Boerenhofstee in Laren waar ik wekelijks speelde) en heb dat enkele jaren geleden weer opgepakt.
Ik ben getrouwd (42 jaar) heb 3 kinderen en 3 kleinkinderen.
Het is de tijd van de reunies (leeftijd?) en het lijkt mij een goed idee. Ik zal mijn uiterste best doen er bij te zijn.

 


On 20.01.04 at 11:18 from
ted smiet
(tedsmiet@zonnet.nl / no homepage)

Ik kwam in 1946 naar de Bergstichting. Heb alle fases doorlopen, eerst kleine groepje links in het hoofdgebouw (de naam van de leidster ben ik kwijt, maar ik weet wel dat ik meteen verliefd op haar was, oef!) daarna promotie naar de groep van Jo Duin (met Joop en Trudy ea) en tenslotte naar Ons Huis. maar toen waren er al twee alyoth naar Israel geweest. Mijn herinneringen zijn goed, ik ben een opgewekt, vrij en exploratief mens geworden. inmiddels heb ik ongeveer dertig jaar een zelfstandige praktijk in psychotherapie en mental coaching Topsport. Ik ben met plezier, maar ook met ontroering, de gastenboeken aan het lezen. Een aantal van jullie heb ik ontmoet bij Leo's steenlegging (bij Riek) maar ik ben toch benieuwd hoe ik de reunie zal beleven. Carla van West houdt me goed op de hoogte van alle nieuwtjes en gebeurtenissen in Israël. Ditwas zo maar een voorproefje op ons komend samenzijn, lehitraoth!

 


On 19.01.04 at 05:48 from
Hans de Beer
(hdebeer1@verizon.net / no homepage)

Hnas de Beer came to the RS.in April 1947. Just recently was reading pages and pages about my brother Simon during those days. Note: at that time Mr. Caneel was the director. I am reading also about a Mrs. Wezel. Personnaly do not remember a lot from those days. Currently live in Monroe, Washington ( close to Seattle)with my wife Dawn. Prior to that lived in Hawaii for 32 years(Honolulu and Maui). My kids (2 boys 28 and 32 years old and 1 girl plus grandchildren all live in Maui with my first wife Gerri.Matter of fact we are Maui bound in February.Just recently an old friend from Zwolle found me and he was the one telling about this webpage.Is there anybody , who remembers Hans and Simon?
Do not know if we can join this event. Will keep watching the site. Sjalom and Aloha, Hans

 


On 15.01.04 at 12:01 from
Louis van Velzen
(jbw@xs4all.nl / no homepage)

Mijn naam is Louis van Velzen. Ik kwam op 1 november 1950 op 15-jarige leeftijd in het Joods jongenshuis en ik verliet het jongenshuis in 1955 op 20-jarige leeftijd. Hoewel ik door de jaren heen, door mijn werkzaamheden heel wat jongenshuisbewoners heb ontmoet zijn er toch nog verschillende die ik nooit meer heb gezien. Ik zou het erg plezierig vinden deze personen weer te ontmoeten. De jaren in het jongenshuis waren de plezierigste jaren tijdens mijn kinderjaren.
PS. bij email gaarne vermelden in het ' onderwerp': tav L. van Velzen

 


On 13.01.04 at 22:55 from
Klara Oudkerk
(benckendorff@xs4all.nl / no homepage)

Mijn relatie met de Berg Stichting dateert van 1933 toen ik er tijdens mijn opleiding 7 maanden als stagiaire werkte. Tot de dag van vandaag wordt deze relatie onderhouden door kontakten met oud-pupillen van de B.S. en het Kinderhuis in Amsterdam. In het najaar van 1945 werd ik maatschappelijk werkster bij Le-Ezrath Hajeled. Vanaf 1952 tot mijn pensioen in 1972 werkte ik hoofdzakelijk voor de B.S. en het Kinderhuis. Ondanks dat het niet altijd makkelijk was denk ik nog steeds met veel plezier terug aan die tijd. Ik vind de reunie een geweldig idee en hoop dat mijn gezondheid het zal toelaten ook aanwezig te zijn.

 


On 12.01.04 at 23:39 from
Ina Sousa
(isousa@home.n; / no homepage)

nieuwe internetsite met foto's van optredens en de gedichten: www.inasousa.nl. Kijk onderaan links!

 


On 11.01.04 at 17:32 from
Chaim Gomes de Mesquita
(chaim.gomesdemesquita@tiscali.nl / no homepage)

Mijn naam is Chaim Gomes de Mesquita. Ik ben getrouwd met Femma Vos. Wij hebben een zoon en wonen in Ankeveen.. Van ’46 – ’51 was ik in de BS .Onprettige herinneringen aan die tijdheb ik niet Met Leo en Riek Cohen ging ook ik naar kibutz GvarAm. Na twee jaar had ik genoeg van Gvar Am en ging de Tzava in. 1956 terug naar Nederland. Enige tijd bij de KLM als kelner gewerk. Waarvoor ik niet erg geschikt bleek. Van de KLM naar een Televisieaccademie in. 1959 terug naar Holland waar ik indienst trad bij de NTS als cameraman. Na enige jaren cameraman werd ik cameramanbelichter. ’74 afgekeurd, als gevolgvan concentratiekamp verleden. Gedurende 4 jaar inbehandeling in Centrum ’45. Beeldhouwen gestudeerd aan de Rietveldt Accademie. ‘80 weer televisie nu als docent Picturalecommunicatie en adviseur. Uitgezonden naar Jeruzalem om te helpen bij het opzetten van kleurentelevisie . 1989 gepensioeneerd. Sindsdien bestaat ons leven uit reizen, meestal met auto en tent, en zeilen met onze boot .

 


On 10.01.04 at 11:27 from
Ina Sousa
(isousa@home.nl / no homepage)

Dag beste mensen,
Er staat eindelijk weer een redelijk recente foto van mij op mijn internetsite: www.inasousa.tk Tsja, vroeger was ik blonder en had ik geen bril. Maar wie weet ziet iemand er nog iets bekends in. Ik ben naarstig op zoek naar foto's uit mijn jeugd. Dus...
Warme groet voor allen,
Ina Sousa

 


On 07.01.04 at 00:32 from
marion j. de klijn
(atelier2000@hetnet.nl / no homepage)

Marion J. de Klijn
(atelier2000@hetnet.nl)
Mijn naam is Marion de Klijn. Ik heb tijdens mijn jeugd in Laren gewoond en contact gehad met enkele toenmalige bewoners die ook naar bijeenkomsten van Haboniem gingen in het Gooi o.l.v. een madriech uit Amsterdam. Een van mijn toenmalige vrienden was Jules van Rooijen met wie ik bijna 25 jaar getrouwd ben geweest.We hebben de eerste 10 jaar in Israel gewoond. (hij is 2 jaar geleden overleden) Ik heb 2 zonen en ben nog geen oma.

 


On 06.01.04 at 13:31 from
Louis van Velzen
(no homepage)

Mijn naam is Louis van Velzen. Ik kwam op 1 november 1950 op 15-jarige leeftijd in het Joods jongenshuis en ik verliet het jongenshuis in 1955 op 20-jarige leeftijd. Hoewel ik door de jaren heen, door mijn werkzaamheden heel wat jongenshuisbewoners heb ontmoet zijn er toch nog verschillende die ik nooit meer heb gezien. Ik zou het erg plezierig vinden deze personen weer te ontmoeten. De jaren in het jongenshuis waren de plezierigste jaren tijdens mijn kinderjaren.

 


On 05.01.04 at 19:08 from
gideon goldbach
(gideon186@netscape.net / no homepage)

05.01.04
gideon goldbach
mijn naam is gideon goldbach,en ben al 55 jaar getrouwd,
met klaartje goldbach cohen.ik was in de jaren 1945 tot
1947 plus minus in het jongeshuis aan de amstel 21.
van febr.1948 tot okt.1983 hebben wij in israel gewoond.
we wonen alweer ruim 20 jaar in holland.
we hebben een zoon van 53 en 5 kleinkinderen.de oudste
is 27 en de jongste is 11 jaar. we verheugen ons op de
reunie. daag tot dan.schalom lekulam.
klaartje en gideon.

 


On 01.01.04 at 20:31 from
marc m. kallmann
(mmkalmann@hotmail.com / no homepage)

Mijn naam is Marc (Mordechai) Kalmann en ben geboren en
opgegroeid in Venlo.Van 1960 tot 1963 was ik in de BS stichting in Laren, en daarna in de JKH Mirandalaaan in
Amsterdam.Na mijn studie heb ik dienst gedaan in het Israelische Leger, gedurende 3,5 jaar.Van daaruit ben ik vertrokken naar Lugano Zwitserland om mee te werken als reisleider voor Globus Gateway.In 1978 ben ik naar USA
vertrokken, Atlanta Georgia. Trouwde en kreeg 5 kinderen, dieinmiddels allemaal getrouwd zijn. Er zijn inmiddels 13 kleinkinderen. In 2000 overleed mijn vrouw en daarna ben ik gaan zwerven tussen Israel, USA en Nederland.
Met mijn kameraad in Baarn ben ik nu aan het kijken naar mogelijkheden om rust & ruimte te krijgen in mijn leven.
Ben bezig met het schrijven van een boek over de BS en het JKH. Mijn laatste beroep was docent aan de universiteit In Carrollton(West Georgia, U.S.A.
Ben nog benieuwd of de volgende oude BSmakkers nog in leven zijn t.w. Benny Arpels, Jonas van Gelder

 


On 31.12.03 at 03:57 from
Eva Koek
(Evakoek@aol.com / no homepage)

Ik ben Eva Koek, voormalig Koekkoek. Ik zat in de Rudelsheimstichting van 1946 tot ongeveer 1951. Lex van Leeuwen was de oudste van de jongens en ik was de oudste van de meisjes. Mijn broer Joop en mijn zusje Henny waren ook in de Rudelsheim.
In 1954 ben ik naar Chicago verhuisd waar ik nog steeds woon. Ik ben dus al bijna 50 jaar uit Nederland weg.
Ik ben van plan om naar de reünie te komen en denk dat ik me de meesten van de oud-Rudelsheimers wel zal kunnen herinneren van vroeger. Hoewel ik wel foto's heb van die jaren, zal het wel even duren voordat ik ze vinden kan, want al mijn foto's zitten door elkaar in een lege Xerox doos te wachten totdat ik ze eens sorteer. Dit ben ik al 50 jaren van plan, dus....
Tot ziens op de reünie!

 


On 31.12.03 at 02:24 from
Riwka Cohen
(rrcohen36@zonnet.nl / no homepage)

31 decmeber 2003
Dag allemaal Ten eerste een heel goed uiteinde en vooral een vredig 2004. Ben Riwka Cohen en heb als groepsleidster in o.a. JOZEBOKO en JKH De Mirandalaan gewerkt. Wie kent mij nog en wie ken ik nog. Ben erg benieuwd om iedereen te ontmoeten. Heb helaas geen foto's uit die tijd. Tot dan dus!!!!!

 


On 29.12.03 at 00:57 from
Ina Sousa
(isousa@home.nl / http://www.inasousa.nl)

Dag mensen, is er iemand die mij kent van de Prins hendriklaan of Jozeboko? Ik heb héél jong ( 5/6/ jaar ?) aan de Prins Hendriklaan gezeten en jaren lang in Jozeboko, ook nog als leidster.
Ben benieuwd naar evt. reacties! Ina Sousa

 


On 28.12.03 at 22:46 from
Dov Mishori (Dave Rozendaal)
(lotty@012.net.il / no homepage)

Ik ben Dov Mishori (Dave Rozendaal)en was in het JJT op de Emmalaan van 1953-1956,in 1956 ging ik bij een veeboer in de leer in Ouderkerk a/d Amstel,in 1957 ging ik naar de trainings farm van Haboniem in Engeland.1958 ging ik naar Israel en woon daar nog steeds.Trouwde in 1962,kreeg 3 kinderen en heb nu ook 5 kleinkinderen.In 1993 ben ik gescheiden en woon samen met een van afkomst Nederlandse weduwe die 2 kinderen heeft met 3 kleinkinderen.
Al onze gezamelijke kinderen en kleinkinderen wonen ook in Israel.
Tot de dag van vadaag heb ik nog steeds contact met verschillende ex JJTers.
Wij beiden zijn met pensioen en wonen in moshav Timorim, waar mijn partner lid van is,doch ik niet.
We hopen in April tekomen en zal ik het leuk vinden om iedereen weer eens tezien en spreken,maar dat zal af hangen van mijn medische toestand tegen die tijd.

 


On 26.12.03 at 14:19 from
Nico Steffens
(lb.steffens@quicknet.nl / http://geen)

Hallo, ik ben Nico {Nathan} Steffens {24-11-28} en heb vanaf 1946 in het JJHuis gezeten. Eerst aan de Amstel, daarna aan de Joh. Vermeerstraat en later aan de Emmalaan!Ik heb vele bekenden gezien op de foto's en met sommige heb ik af en toe contact! Ben al 42 jaar getrouwd en heb 2 kinderen en 2 kleinkinderen en woon in Heerhugowaard, wie weet zien we elkaar op de reunie! Hart. groeten, Nico Steffens

 


On 25.12.03 at 17:41 from
MAX COHEN DE HEER
(COHENMAXIM@CS.COM / http://GEEN)

25-12-2003. Ik was in de Rudelsheimstichting in Hilversum ongeveer een maand in de zomer van 1930, een jaar eerder of later kan ook. Mijn naam is Max Cohen en ik zal van een van de oudste, nog levende reunisten zijn, want ik ben nu 80. Ik woon in Heemstede, E-mail:COHENMAXIM@CS,COM.

commentaar: ja, Max,maar er hebben zich toch nog een paar oudere reünisten gemeld ;-)

 


On 24.12.03 at 07:45 from
Tom Dormits
(m.dormits@chello.nl / no homepage)

Ik ben al een aantal bekende namen tegengekomen en ik zal graag van de gelegenheid gebruik maken om een stel van die oude bekenden weer te zien. Ik heb ongeveer een jaar in de Drie Prinsesjes gewoond en later 5 jaar in het JJT. In beide huizen heb ik het al met al redelijk naar mijn zin gehad. Ik ben voor de tweede maal getrouwd en heb twee zoons met in totaal twee kleinkinderen uit mijn eerste en twee uit mijn tweede huwelijk. Ik heb na een technische opleiding een aantal jaren gewerkt als monteur, tekenaar en vertegenwoordiger, maar dat ging niet allemaal helemaal goed, dus ben ik overgestapt naar het technisch onderwijs, waar ik mijn draai gevonden heb. Inmiddels ben ik al weer 13 jaar met VUT en pensioen. Veel groeten van Tom Dormits

 


On 23.12.03 at 01:02 from
Ies de Geus
(studio@ptd.net / no homepage)

Hi, I am Jack de Geus, formerly Isidoor Jacques de Geus.
Was in the Berg Stichting from 1946 till 1951, with Leo and Riek Cohen. Went to Israel with the first group and lived there till 1958. I moved then to America where I still live. I will try to make it to the reunion

 


On 22.12.03 at 19:53 from
frank hony
(Fhony@cistron.nl / no homepage)

Frank Hony
ach wat zal ik schrijven. De "kinderen"die reageren weet ik nog wie dat zijn ook de "leiding" ken ik , later ben ik ook tot de medewerkers toe getreden. Op veel van de reactie,s wil ik reageren maar dat bewaar ik maar tot de reunie groeten voor jullie allemaal

 


On 21.12.03 at 17:43 from
Wil Geranio-Ephraim v/hMeyer
(dinosg@planet.nl / no homepage)

Ik ben Wil Geranio-Ephraim, voormalig Willy Meyer en werd door de meesten Meyertje genoemd tijdens mijn verblijf in de Rudelsheim St. in Hilversum. Was daar adjunct+ hoofd v.d.huishouding. Mijn kinderen Marion en Jigal Meyer waren de jongste kinderen daar, totdat Hilversum werd opgeheven, waarna zij vertrokken naar de Bergst.in Laren. Ik herinner mij verschillende namen uit het gastenboek, maar "zie er geen gezichten bij."
Die hoop ik op de reunie te herkennen. Ben al meer dan 40 jaar samen met mijn man Dinos Geranio. Was ook in 1948 bij de Machal in Israel, en herkende ook namen daarvan. Verheug me op de reunie.Woon in Amstelveen.

 


On 18.12.03 at 18:00 from
Elie Groen
(ronvanderplaat@hetnet.nl(via) / no homepage)

Ik ben Elie Groen, ik heb in de BS gezeten ven 1945/1948 ik was toen 10 jaar, ik ken mezelf niet zo veel meer herinneren, maar bij de reunie zullen de verhalen wel boven komen en dan kunnen we oude herinneringen ophalen.
Ik zelf heb geen e-mail adres, maar ik doe dit via een kennis van mij die in 1961 in de BS heeft gezeten, voor e-mail zie boven.

 


On 12.12.03 at 14:08 from
Albert Cohen
no mail / no homepage)

Ik heb samen met mijn broer Paul in het jongenstehuis gezeten van ca. 1957-1960 (Paul nog wat langer).
Ik ben inmiddels al 33 jaar getrouwd met Sunarti Cohen en heb 2 dochters van resp. 27 en 28 jaar oud. Beiden wonen al zelfstandig. Ik heb goede herinneringen aan mijn jongenshuis periode ook al omdat ik de jongste was en erg werd verwend. Ik heb in de loop der jaren nog wel contact gehad met een aantal medebewoners maar zou graag de anderen wel weer eens willen ontmoeten. Ik hoop er dan ook in April bij te kunnen zijn.

 


On 10.12.03 at 22:06 from
sallo van Tijn
(s.l.van.tijn@12move.nl / no homepage)

Hey Ron van der Plaats, ouwe scheids; heb je ons niet zien staan??!! Jonas van Gelder en Sallo van Tijn!

 


On 09.12.03 at 17:22 from
Rob Wenig
(r.rooswenig@hetnet.nl / no homepage)

Ik ben Rob Wenig 57 jaar en woon nu in Rotterdam.
Van 1950 - 1955 heb ik samen met mijn broer Pim Roos, die 2 jaar ouder was, in de BS gewoond.Ik zat in het hoofdgebouw in de groep aan de straatkant Dodenweg later Schuilkerkpad genoemt. Zover bekend was ik de jongste binnen de BS. Van mijn groep weet ik nog de namen van Soja Vischjager en haar broer, Rudie Anholt,Norbert Bambergen. Van de leiding Oom Jan Reitsma,directeur en zijn vrouw Tante Tine Reitsma,Tante Hannie,mevr. van Gelderen met haar dochter.In 1955 ben ik met mijn broer Pim naar P.A. in Apeldoorn gegaan, wat vergeleken met BS slecht was en vanaf 1957 weer naar mijn moeder in Amsterdam. Wel herinner ik dat de grote groep met Oom Leo Cohen naar Israel vertrokken.

 


On 09.12.03 at 11:58 from
Rob Fransman
(fransman@xs4all.nl / http://www.xs4all.nl/~fransman)

Wat is er nou gebeurt?! het hele gastenboek is weg! Help!!

Commentaar: Het gastenboek is niet weg. Probeer het eens bij "vol gastenboek".

 


On 06.12.03 at 22:39 from
Joseph Koek (Joop Koekkoek)
(JosephKoek@AOL.com / no homepage)

Joop Koekkoek. Ik heb van 1945 tot 1951 in de Rudelsheim gewoont. In 1956 ben ik naar Amerika verhuisd. Ik woon nu in Wheeling Illinois met mijn tweede vrouw. Uit mijn eerste huwelijk heb ik drie zonen gekregen, twee zijn getrpowd, en heb ik vijf kleinkinderen. Ik werk nog voor een groep zaken waar ik alle veranderwerk kleermakers overzie. Ik houw van reizen, en ben nog aktief met de padvinderij. Mijn vrouw en ik hadden plannen gemaakt om naar Hawaii te gaan in April, daarom kunnen wij niet naar de reunie komen, wat wij jammer vinden. Als er weer eens een reunie word georganiseert, hopen wij daar te komen.

 


On 06.12.03 at 15:11 from
Marcel Godschalk
(marcel@godschalk.de / no homepage)

Mijn naam is Marcel Godschalk. Ik was van 1959 tot 1962 in het JJH Emmalaan en de B.S. Vanuit de B.S. ben ik naar Israel geemigreerd. E.e.a. was echter niet zoals ik het me voorgesteld had en daarom ben ik 5 jaar later weer teruggekomen. Intussen woon il al weer 32 jaar in Duitsland. Ik ben (nederlands) getrouwd, heb 3 zonen en mijn eerste kleinzoon is eindelijk onderweg. Ik verheug me enorm op de reünie. 

On 05.12.03 at 13:25 from
ron van der plaat
(ronvanderplaat@hetnet.nl / no homepage)

Ik ben Ron van der Plaat ik heb in de bs gezeten van 1960 tot 1964 ik ben bij het nalopen van alle mensen verschillende bekende tegen gekomen zoals Rob Frank, Nico Mok, Jonas van Gelder, Patrick (leslie) Lam, Bob WaisFisz ??? Mary Lavino, sonja Speyer, Jenny Alexander ik ben reuze benieuwd of deze mensen mij nog kennen, ik ben 13 jaar getrouwd geweest met Kitty Meyer ook jaren in de bs gezeten ook haar broers Piet en Mick en Chris Huybrechts. Wij hebben uit dat huwelijk een zoon en een dochter, ik ben inmiddels 56 jaar jong, in de tijd van de BS was Jo van Duin hoofd huishoudelijke dienst en de Hr Bins was de directeurOn 04.12.03 at 22:37 from
Arthur A. Roselaar
(arthur.roselaar@tiscali.be / http://none)

Mijn naam is Arthur (Bok) Roselaar.
Vanaf 1 september tot en met de eerste groepsalyah heb ik het "genoegen"gehad om in de BS te mogen wonen, waar ik dankzij Leo en Riek Cohen toch wel prettige herinneringen aan heb overgehouden. In Isräël ontdekte ik dat ik geen landbouwer ben en woon sinds 1957 weer in Europa. Ik heb nog met veel oud BS-ers contact en zal deze site, waarvan ik het bestaan via Gerry Mok te weten ben gekomen, zeker aan hen doorgeven. Ondertussen zeil ik s'zomers in Griekenland, maar zal mijn vertrek daarheen zeker uitstellen om naar de reunie te komen, samen met mijn vrouw Ingrid, die nu alweer 47 jaar lief en leed met mij deelt. Wij hebben twee kinderen en vijf geweldige kleinkinderen. Groetjes


On 04.12.03 at 13:01 from
Hendrika Staal
(philip@sisanit.com / no homepage)

Henneke Staal-Noach, zoekt contact met de volgende "kinderen"
Hans Bruinvels
Jetty Colthof (Yehudith Gudema)
Emmy Turk
Wie kan mij met hun in contact brengen.
Ik ben beriekbaar:
Tel: +972 4 6270381, mobiel: +972 54 798987
E-mail: philip@sisanit.com


On 03.12.03 at 18:10 from
Olga Roos.
(o.roos@zonnet.nl / no homepage)

Mijn naam is Olga Roos.Van 1952 tot 1957 was ik werkzaam in de Bergstichting. Eerst in Ons Huis en later in de Paddestoel.Ik herinner me deze periode als een zeer turbulente. Af en toe kom ik nog wel eens iemand uit de B.S. tegen en ik ervaar dat altijd als zeer waardevol.Ik vind het een geweldig initiatief en ik kom graag. Olga.


On 01.12.03 at 20:47 from
Mimi Gutmann- Phingst
(no homepage)

mijn namm is Mimi Gutmann geboren in 1934 te Amsterdam
Kwam in de B.S. 1947 tot 1951 in de groep van Jo Duin.
Ik denk met genoegen terug aan alle vrienden van toen
Ik ging op alya met de eerste groep in 1951 naar Gwar-Am
Ben getrouwd met Avraham Phingst en woon in Ashkalon.Heb
2 kinderen en 6 kleinkinderen.
Ik heb geen e-mail maar mijn tel: is 08-6733765 Israel
Ik wens jullie een sterkte met de reunie


On 29.11.03 at 14:31 from
Theo Turksma
(theo.turksma@wanadoo.nl / no homepage)

Mijn naam is Theo Turksma. Ik heb één jaar (1964 )in de Bergstichting gezeten en één jaar (1965)op de Mirandalaan. Ik ben ruim 30 jaar getrouwd, heb twee dochters en één kleinzoon. Tot ziens op de reunie.


On 29.11.03 at 10:53 from
Ies Couzijn
(itshana@hotmail.com / http://nohomepage)

ik ben ies couzijn dit is mijn tweede entry in de BS van
1945-1952 groep Jo Duin met groep 2 naar israel naar gwar
am vind het fijn om naar de reunie te komen ik ben toch
in holland mijn dochter moet bevallen in maart in
utrecht, tot ziens op de reunie


On 28.11.03 at 23:09 from
Aviva haaker-kalotai
(v.haaker@quicknet.nl / no homepage)

hallo allemaal,
Mijn naam is Aviva toen de tijd kalotai.
Ik was het meisje die koningin juliana bloemen mocht geven
bij de opening van het kinderhuis aan de mirandalaan.
Ik was toen 6 jaar en ben nu 45,ben getrouwd en heb 2 kinderen.
In het kinderhuis woonde ik met mijn 2 zusjes lea en zahava.tot bij de reunie groetjes aviva


On 28.11.03 at 12:19 from
Nathan Moked
(n.moked@chello.nl / no homepage)

Mijn naam is Nathan Moked, in het verleden Nico Mok. Ik woonde in de Bergstichting tussen 1962 en 1965, en in de Mirandalaan tussen 1965 en 1969. Tot twee jaar geleden woonde ik, samen met mijn echtgenote Jenny Alexander (Bergstichting 1950 - 1965), ruim dertig jaar in Israël. We zijn teruggekeerd naar Nederland op verzoek van mijn moeder. We hebben samen drie kinderen en twee kleinkinderen.
Binnenkort hopen Jenny en ik ongeveer 250 foto's uit de BS-tijd op het Internet te zetten. We houden jullie op de hoogte!


On 26.11.03 at 22:42 from
harry rozendaal
(lotty.r@sympatico.ca / no homepage)

ik ben harry rozendaal en was als bewooner in het joodse jongens tehuis amstel 21 amsterdam. abram van moppis was de directeur ik woonde daar tot herfst 47 en ging toen ilegaal naar israel en in het leger als machal myn tyd op de amstel was en is nog een hele prettige herrinering ook heb ik nog kontakt met verschillende jongens van toen. ik zal binnenkort een groepsfoto sturen om op de web site te plaatsen met.ik woon nu in toronto canada.getrouwd in 1955 en hebben wy 2 kinderen en 3 kleinkinderen. groeten van harry.


On 26.11.03 at 21:05 from
paul cohen
(paul.cohen@feka.nl / no homepage)

Hallo, ik ben Paul Cohen, geboren op 5 mei 1942. Vanaf augustus 1957 tot september 1960 verbleef ik op de Emmalaan bij Anton en Nettie van Zutphen. Fantastische mensen die er alles aan deden om het ons naar de zin te maken. Mijn broer Albert verbleef ook vanaf augustus '57 op dit adres maar ging in '59 weer bij onze moeder wonen. Met Loet Vischschraper (oud pupil) en zijn vrouw Jonnie hebben wij nog steeds contact. Mijn vrouw Evelien en ik hebben twee dochters (een ééneiďge tweeling) die intussen 29 jaar oud zijn. Ze heten Liora en Fiona. Liora is sinds kort getrouwd. Kleinkinderen hebben we nog niet. Ik ben nog steeds aan het werk als hoofd communicatie bij de gemeente Amsterdam. Als het even kan ga ik nog een paar jaar door, maar ik wil wel voor m'n vijfenzestigste stoppen. De reunie vind ik een geweldig idee. Hopelijk komen er veel pupillen opdagen.


On 26.11.03 at 17:59 from
nathan barzilai (feraru)
(http://nohomepage)

ik kwam in 1951en verbleef in de BS tot 1955 in de groep
van Jo Duin herinner mij namen zo alsSimona vd Linde,Salo
deLeon Sally Montesinos Eevje Blitzbloem Femke Meyer Rudie Anholt en nog meer kinderen zelf ben ik geboren in
Romenia ik vind het leuk en spannend om weer mensen te ontmoeten uit deze tijd.


On 25.11.03 at 21:24 from
Flory& Elie Asscher
(elieashr@intercall.co.il / http://www.reunie-nl.org/)

Flory en Elie Asscher
Wij zijn in 1952 uit Israel gestuurd (met onze drie
kinderen Dan, Tamar en Ronit) om in de de leiding
van de Bergstichting te werken.
We hebben nu drie kinderen, elf kleinkinderen en een
achterkleinkind. We hebben nog steeds goed contact met
enkele oud B.S.ers, waar we blij mee zijn.
We wonen in Kfar Saba - Israel en onze E-mail:
elieashr@intercall.co.il


On 24.11.03 at 19:53 from
Mary Lavino
(mary@barfly.nl / no homepage)

Hallo allemaal,
Ik ben Mary Lavino en heb van 6 maart 1952 tot en met half maart 1963 in de Bergstichting gezeten.
In de groep van tante Jo. De rëunie lijkt me leuk en tegelijk ook heel spannend.
Veel namen van oud BS-ers kan ik me nog herinneren.
Hier zijn een aantal foto's uit die tijd.Ik denk aan die tijd met gemengde gevoelens terug.
Intussen ben ik moeder van twee dochters: Audrey(40) en Bianca (38) uit een huwelijk wat al
lang geleden op de klippen liep.
Daarna heb ik (alweer 35 jaar geleden) mijn huidige levenspartner ontmoet.
We wonen in Almere, het gaat ons goed.
Mary Lavino
email: mary@barfly.nl


On 24.11.03 at 15:58 from
loet vischschraper
(loeti.jonnie@wanadoo.nl / no homepage)

ik ben loeti vischschraper en heb in heel wat verschillende huizen gewoond het langst in de rudelsheimst. in hilversum.en in het jongenshuis daar kreeg ik weer wat zelfvertrouwen, degenen die daar samen met mij hebben gewoond zullen dat beamen en heb ik nog steeds kontakt met albert en paul cohen.ik wacht op reakties van anderen.
loeti


On 23.11.03 at 22:47 from
Jonas van Gelder
(gelder.van.j@planet.nl / no homepage)

shalom allen
Ik ben Jonas van Gelder(geb.06-09-1950 Afuleh) en ben van 1953 tot 1966 af en aan in resp.doorgangs huis Prins Henderiklaan, Bergstichting,joods jongens huis Emmalaan,en joods kinderhuis Mirandalaan geweest. Een aantal namen zeggen me wel wat, al hoe wel ik erg jong was.Ik heb goede doch ook slechte herinneringen aan die tijd.Dat zal wel voor velen zo zijn. Chawa(Eva)de Valenca West was mijn buurvrouw in Israel, en met enige regelmaat ben ik in contact met Nathan Barzilai(Ferraro).Het lijkt me wel leuk zo'n samen komst in april.hopelijk tot ziens bij een grote opkomst.


On 23.11.03 at 22:03 from
Margriet (Dekkers)-van de Kar
(frettenfeiten@home.nl / no homepage)

Dag allemaal, ik ben Margriet Dekkers-van de Kar. Ik heb 1 jaar in het Doorgangshuis op de Prins Hendriklaan gewoond toen Mevrouw Herz daar directrice was. Als leidster was daar Edith Goudsmit, daarna Sophie Jacobs. Van de pupillen herinner ik me Roos van der Kar en Nelly Tiebesl en Janine Lobato. Daarna ben ik naar de B.S. verhuisd waar ik tot 1960 gewoond heb. Er waren goede en minder goede tijden, zoals in ieders leven. Ik herinner me nog dat ik met het schaap van Patrick Lam op de heide ging wandelen. Ik ben inmiddels 33 jaar getrouwd en heb 2 kinderen. Ik hoop dat er nog een heleboel mensen uit het verleden zullen reageren. Ik vond het in ieder geval geweldig alweer een heleboel bekende namen te zijn tegengekomen. Hopelijk tot ziens.
Margriet van de Kar.
(Als iemand contact met me wil opnemen dan kan dat via de e-mail van mijn dochter, aangezien ik nu pas voor de 3e keer achter een computer zit en ik me beter thuisvoel met een gewone typemachine (herkennen jullie dat?).


On 23.11.03 at 16:51 from
Berthe Goldschneider-Meijer
(berthe@goldschneider.com / http://www.goldschneider.com)

Ik ben Berthe Goldschneider-Meijer, heb in de Bergstichting gezeten van 1945=1954 waar ik bekend stond als Bertje Meijer. Ik verheug me op deze reunie en ben benieuwd wie ik daar allemaal tegenkom. Tot dan en Marcel, houd me op de hoogte. Met vriendelijke groeten, Berthe


On 23.11.03 at 15:18 from
Max.van.der.Glas
(yoel86@012.net.il / no homepage)

Langs deze weg wil ik Marcel Godschalk en zoon bedanken voor het tot stand komen van deze web-site , waardoor ik onlangs toen ik in Holland was , na ongeveer 45 jaar m"n oude vriend Jaap Emden weer ontmoet heb en "n zeer gezellige dag bij hem thuis in Dordrecht doorgebracht heb


On 23.11.03 at 13:24 from
Bob Waisfisz
(bob@itim.org / http://www.itim.org)

Tot voor kort timmerde ik nog heel hard aan de weg: "Met BOB kan je thuis komen". En ik mij maar afvragen hoe ze dat wisten.
Omdat ik veel heb rondgezworven weet ik niet precies alle data, maar ik heb denk ik:
zes weken in Amsterdam gezeten in 1953
acht weken in de BS in 1953 bij Jo Duin
Van 1956 t/m 1961 BS in het Hoofdgebouw en Ons Huis
In 1963/64 ben ik bijlesleraar geweest in de BS
In de zomer van 1964 ben ik ingevallen als leider
Ik heb gemengde gevoelens over dit deel van mijn verleden.
Ben nu al weer 38 jaar getrouwd. We hebben twee zonen en één kleinkind.
We wonen nu al weer heel lang in Den Haag. Hebben voor mijn werk ook in Turkije en Libanon gewoond.
Voor informatie over mijn werk, cultuurverschillen in de wereld, zie de web site.
Tot 18 april.


On 23.11.03 at 11:47 from
Saartje Struik
(010-4508515Engeland_beckham23@hotmail.com / no homepage)

hallo,
jammer dat er allemaal mensen na de oorlog zijn ik heb zelf een video van 1933/1934 van de BS (3 minuten)ik hoop dat er nog reactie af komt van 1940/1945 Ben naar Laren naar de legers des heils in Rapenburgers straat Adam daarna weeshuis vandaar pleegouders Apeldoorn van daarna Amersfoort kinderszorg toen weer naar Apeldoorn daarna na Hilversum "De hoge dreuvik" vandaar naar Bloemendaal ben toen naar Rotterdam gekomen en daar getrouwd.Sinds 20 jaar weduwe ben geboren 16-6-1934
wacht op reacties

commentaar: er hebben zich ook vooroorlogse BS-ers gemeld


On 22.11.03 at 21:23 from
Rachel Spijer
(no homepage)

Ik ben Chelly Spijer, zusje van Sonja Spijer. Ik hoop jullie allemaal op de reunie te zien. Groetjes, Chelly


On 22.11.03 at 21:16 from
Dave Verdooner
(verdooner@hotmail.com / no homepage)

Mijn naam is Dave Verdooner ik kwam bijna dagelijks in de Emmelaan en ontmoette daar mijn vriendjes. o.a. Ies Trop,Pim v.IJssel,Hans Polk en mijn eerste vriendinnetje Roosje v.d.Kar woonde in het "Meisjeshuis"


On 22.11.03 at 11:14 from
Jenny Alexander
(focus99@hotmail.com / no homepage)

Mijn naam is Jenny Alexander, geboren op 21-8-1946. In 1950 kwam ik in de Bergstichting in groep II bij Selma Tokkie en Arien Swellengrebel. Gedurende vijftien jaar was ik in de BS en kijk er met veel plezier op terug, had het niet willen missen. Er waren uiteraard goede en slechte tijden, maar toch was het een plaats waar ik kind mocht/kon zijn. Het is leuk om al die bekende namen in het gastenboek te lezen. Herinneringen aan vroeger komen plotseling weer boven.
Ik ben voor de tweede keer getrouwd, met Nico Mok en we hebben samen drie dochters. Uit mijn eerste huwelijk heb ik een dochter en een zoon. Verder ben ik in het rijke bezit van vijf kleinkinderen en de zesde is op komst. Dit kleinkind moet ongeveer half april geboren worden en is het de vraag of ik aanwezig kan zijn op de reünie. Ik heb 38 jaar in Israël gewoond en ben sinds twee jaar weer terug in Nederland. Ik zou het leuk vinden om van verschillende mensen iets te horen. Hopelijk tot ziens op de reunie. Sjalom, Jenny


On 21.11.03 at 11:41 from
Rob Fransman
(http://www.xs4all.nl/~fransman/)

In onderstaand stukje staat een fout in het adres van mijn website. Nu is het wel goed.


 

On 21.11.03 at 11:34 from
Rob Fransman
(fransman@xs4all.nl / http://xs4all.nl/~fransman)

Ongeveer 4 weken geleden plaatste ik mijn stukje in dit gastenboek. Dat ik dat nu weer doe is om mijn dank te kunnen uiten aan Marcel Godschalk voor zijn initiatief. Kol-ha-kawod Marcel, want nog voordat de reünie plaatsvindt is het duidelijk dat deze website op zichzelf al een enorm succes is. Ik correspondeer weer met een aantal mensen waarvan ik het bestaan vergeten was. Vooral de pagina met foto’s is een openbaring, de foto’s van Margriet v.d. Kar zijn geweldig! Ik was compleet vergeten hoe “Oom” Jan, “Tante” Tine en “Tante” Jo Duin er uitzagen. Nu ik ze weer zie worden ze er voor mij niet sympathieker op. Margriet, de andere jongen op de foto van Hans Bruinvels is Max Vischjager (hij werd Henk genoemd in de BS, hij was daar samen met zijn zusje Sienie)
Het valt mij overigens op hoe verschillend de tijd in de BS ervaren is. Sommigen spreken over de beste tijd van hun jeugd, persoonlijk heb ik die 5 jaar in de BS als een straf ervaren. Tsja….

Commentaar: Ik geef dit compliment door aan mijn zoon Jair, die oplet dat zijn vader met de web-page alles goed doet.


On 21.11.03 at 02:10 from
Rifkah Ensel
(rifkahen@tzora.co.il / http://geen)

Tzora,21-11-03
Ik ben Bettie (Rifkah)Ensel,
Heb in de b.s.gezeten, eerst hoofdgebouw,daarna ons huis
Was daar vanaf 03-04-46, tot en met 1-09-55, daarna A,dam
tot 13 Nov 1958. aliya gemaakt, na 4 maanden in de kibbutz
terecht gekomen, waar het mij bijzonder goed bevalt.mijn tijd in de b.s. was niet iets waar ik aan terug wil denken
alhoewel ze van alles hebben geprobeerdt om ons bij te staan, was ik erg blij toen ik zelfstandig ging wonen in Amsterdam, waar ik mijn beste jaren in Nederland heb doorgebracht. heb geen kinderen en ben nooit getrouwd geweest.dat is alles Bettie Ensel


On 20.11.03 at 20:23 from
Marcel Staal
(marcelstaal@hotmail.com / no homepage)

Marcel Staal geb 1939 Amsterdam: Rudelsheimstichting 1946-1958:Israel vanaf 1958. getrouwd 3 kinderen 4 kleinkinderen heel tevreden.met me gezin de omgeving
en ons land.probeer te komen zit er wel in'niet zeker.


On 20.11.03 at 15:58 from
M.Schell-sibeijn
(wvp.haak@zorggroep.nl / no homepage)

Hallo allemaal,
Mijn naam is marianne Schell-Sibeijn
Ik ben woonachtig geweest in het JKH in de jaren zestig
was daar o.a. met Henny,carmilla,Shelly, enz.
Ik ben nu werkzaam als wijkverpleegkundige en woonachtig in Almere Ik ben 25 jaar getrouwd geweest met Harry Schell waarvan ik helaas sinds juni 2001 weduwe ben.
Wij hebben twee kinderen Yuri en Elishewa.
Ik verheug mij op de reuinie wacht met spanning af wie zich hiervoor melden.


On 20.11.03 at 13:32 from
Enrico Baak
(enrico.baak@tip.nl / no homepage)

Hallo,
Mijn naam is Enrico Baak. Ik ben eind zestiger jaren een aantal jaren werkzaam geweest in het JKH Mirndalaan Amsterdam. Ik bewaar daar nog steeds goede herinneringen aan en zal zeker komen.
Een van de heinneringen is,dat toen ik werd aangenomen ik naar de veluwe ? moest afreizen aangezien de groep waarvan ik een van de leiders zou zijn op vakantie was.
Daar aangekomen werd ik door een aantal pupillen niet al te hartelijk ontvangen. Ik was op dat moment een verstoring van de goede en plezierige stemming die er heerste. Tot mijn geluk lagen er een aantal trampolines waar ik,doordat ik die sport wedstrijdniveau beoefende, aardig op thuis was. Vanaf dat moment kreeg iedereen die het maar wilde horen de mededeling dat ik bij hen hoorde en deel uit maakte van de (bijzonder fijne ) groep


On 19.11.03 at 19:26 from
marianne van geuns
(mavgeuns@netvision.net.il / no homepage)

Hallo.
Mijn naam is Marianne van Geuns.
Ik was van 1955-1959 in de Bergstichting in de groep van Arien Swellengrebel.
Daarvoor was ik verschillende pleeggezinnen maar de tijd van de Bergstichting was voor mij de beste.
Heb nog contact met een paar Bergstichting kinderen.
Jammer dat de datum niet wat later is van de reunie.
Ik ben gescheiden en woon in Israel,heb 2 knderen en 4 kleinkinderen.


On 18.11.03 at 12:59 from
jeannette benyair
(janet.benyair@planet.nl / no homepage)

.Sjalom.
Mijn naam Jeannette Benyair(vroeger Netty Huyzer)
Ik ben in de Rudelsheimstichting geweest van 1948t/m 1957.
Heb in de AVRO studio gewerkt bij de Nederlandse Radio Unie 3 jaar.Intussen voor schoonheidsspecialiste geleerd,i.v.m.mijn wens naar Israel te emigregen.Wat ik dan ook gedaan heb eind 1958.Ik heb in Tel-Aviv gewoond samen zo'n 17 jaar.Nu woon ik in Buitenveldert,en werk nogsteeds als schoonheidsspecialiste.
Ik heb een tweeling 2 zonen van 39 jaar,en 3 kleinkinderen.Ze wonen allemaal in Israel.Nog even zeker een 3de van de lijst in het Gasten boek,ken ik,van vroeger of heb ik zelfs nu nog contact mee.
Het is best ontroerend weer deze bekende namen te zien.
Tot ziens op de reunie.


On 17.11.03 at 23:12 from
Pum van IJssel
(ibvanyssel@hetnet.nl / no homepage)

Hallo ik ben Pum van IJssel
Ik kwam begin 1948 in het opvanghuis koningslaan
daarna enige jaren jongenshuis en toen bergstichting.
Ik heb 1 zoon en ben meer dan 40 jaar getrouwd ik woon in voorschchotenm Klara waas je naam ken ik nog ik ieder
in April te mogen ontmoeten


On 15.11.03 at 22:38 from
Henny van Broekhuizen-Koopmans
(hhvb64@hotmail.com / http://nohomepage)

Mijn naam is Henny van Broekhhuizen-Koopmans ik ben 1952 te Amsterdam geboren. Ik was van 1965 tot april 1970 in het Joods Kinderhuis (JKH) aan de Mirandalaan te Amsterdam. Ik ben 19 jaar getrouwd met Evert-Jan van Broekhuizen hij is werkzaam als officier van het Korps Mariniers. Wij hebben 2 kinderen, wij wonen in Drachten/Friesland. Ik heb veel contact met Harko Bijkerk, via hem hoorde ik van deze reunie oproep, wat ontzettend leuk, ik kom zeker op de reunie. Ik hoop dat er nog meer oud-pupillen zich zullen melden. De laatste reunie van het JKH was alweer 20 jaar geleden, maar toen kon niet iedereen gevonden worden. Ik heb al een aantal mensen herkend op deze site en ik heb inmiddels via e-mail contact met Clara (Claartje) Sies-Frank die samen met mij in het JKH gezeten heeft. Wat een leuk idee dit Gastenboek, ik wens een ieder veel succes.


On 15.11.03 at 11:21 from
Harry Koopman
(hkoopman@chello.nl / no homepage)

Hallo, ik ben Harry Koopman.
Ben beboren 29 01 1942 en verbleef van 1951 tot 1954 in de B.S. Herinner mij het stoffige sportveld waar de jaarlijkse ontmoetingen plaatsvonden tussen de diverse tehuizen, Rudelsheim-Apeldoorn etc. Ook herrinner ik mij mijn eigen tuintje waar ik bloemen en tomaatjes trachtte te verbouwen. En ook de mooie omgeving, de hei. Heb ook in L.F.C. gevoetbald en ging dagelijks met de fiets naar de Larense school op de Brink? Wie kan zich mij herinneren en mij vertellen met wie in welke groep ik zat? Ik meen mij Betty Sluyter te herinneren....
Van 1956 tot '59 verbleef ik in het J.J.H. aan de Emmalaan. Voor mij was dat een positieve periode en ik denk daar nog met veel plezier aan terug. Heel veel beelden en verhalen zijn mij bij gebleven, veel namen zijn mij ontschoten maar ik hoop dat de sluier w.d.b. door dit gastenboek en naar ik hoop met de reunie zal worden weggenomen. Een prima initiatief en mijn dank voor de inzet van deze.
Harry Koopman


On 15.11.03 at 01:12 from
Micky Yaron
(mikyaron@galed.org.il / no homepage)

Halo, mijn naam is MickyYaron (Mirjam levie). Was in de Bergstichting van 1945-1953. Eerst in het Zonnehuis en daarna bij "Tante Ida" in het kleine groupje in het hoofdgebouw. Mijn zusje Hagar Rudnik (Renate Levie)zat in Ons Huis tot 1951. In 1953 ging ik op Alya. Ik heb twee zonen en 6 kleinkinderen.
Ik zie hier veel bekende namen en als het even lukt, probeer ik te komen.


On 13.11.03 at 14:13 from
Roos Gobes
(harry_leever@yahoo.com / no homepage)

mijn naam is Roos Gobes
Was van 1957 tot 1959 in het kinderhuis in de Prins
Hendriklaan te Amsterdam onder leiding van Hella en Louk
Rosenbaum zou het ontzettend leuk om jullie te ontmoeten
Heb 32 jaar in Israel gewoond was getrouwd gescheiden
Heb twee kinderen dochter en zoon allebei getrouwd
twee kleinkinderen wonen in Israel Ik zelf ben 3 jaar
geleden weer terug gekomen naar Nederland En heb het
zeer naar mijn zin Tot ziens op de reuine.


On 10.11.03 at 18:29 from
Simona van der Linde
(rubendevries@hotmail.com / no homepage)

Shalom,
Ik ben Simona van der Linde (ook wel bekend als dat meisje uit Curacao).Ik zat in bergstichting van 1949 tot 1956 bij Jou Duin in de groep. Ben daarna naar israel geemigreerd en in 1964 teruggekomen. Ik heb drie kinderen en 4 kleinkinderen.
Ik verheug me op de reunie en tot dan.


On 09.11.03 at 18:23 from
Ava Vos
(avavos@hotmail.com / no homepage)

Ik ben Eva (ava)Vos-Nooitrust geboren 29-02-1948 en ben samen met mijn broertje Vannie Nooitrust van af 1958 tot 1960 of 1961 in het kindertehuis Pr. Hendriklaan geweest. Ik werd ook toen Chawa, en mijn broertje Chaim genoemd. Ik zal het er leuk vinden om op de reunie aanewzig te zijn. En hoop dat wat mensen mij nog herineren


On 08.11.03 at 20:06 from
Betty Sluijter
(b.racohsluijter@chello.nl / no homepage)

Ik ben Betty Sluijter.
Geboren te Amsterdam in 1939.
In 1947 verbleef ik een tijdje in de "drie prinsesjes", gevestigd Schubertstraat Amsterdam.
En van 1952 tot 1958 in de Bergstichting.
Ik ben getrouwd. Heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen.
Een prima initiatief het organiseren van deze reunie.
Het lijkt me leuk en ook spannend om bekenden van toen weer te ontmoeten.


On 08.11.03 at 14:39 from
Eva de Valenca-van West
(chavad-v@012.net.il / no homepage)

8-10-2003 OFAKIEM
IK BEN Eva de Valenca van West en een zusje van CHelly
en Carla van West. ik kwam met de vakanties naar de bergstichting en ben getrouwt geweest met Max de Valenca
die helaas in 1992 is overleden.ikm weet niet of iemand zich mij herinnerd maar ik zou het leuk vinden met wat contact.


On 08.11.03 at 11:57 from
elisabeth de Jong Chapon
(chapon@planet.nl / no homepage)

Hallo Ik ben Elisabeth de Jong Chapon Heb gewerkt in het Joods KIndertehuis van de Ezrad Ha jeled op de Mirandalaan samen met Sam Behar woon weer in Amsterdam had vooral de jongeren groep die nu in de groep 30 ers en 40 ers valt helaas ging het toen dicht het gebouw is ook weg maar kan mij nog wel enkele namen en kinders herinneren we hadden leuke tijden en minder leuke tijden ook heb ik nog wel foto s uit die tijd zou het leuk vinden om van sommige wat te horen jozoboko zou hier ook bij kunnen hore n. liefs Elisabeth


On 07.11.03 at 21:33 from
Jetty Fuchs-Waterman
(j.fw@cogeco.ca / no homepage)

hello,
Mijn naam is Jetty Fuchs-Waterman, geboren 27-11-1928 en ben na de oorlog in het Meisjeshuis ,Prins Hendriklaan Amsterdam
gezeten, ben in 1957 naar Israel geemigreerd, heb mijn man in Israel getrouwd en we zijn in 1963 naar Canada geemigreerd en wonen daar nu 40 jaar. Ik woonde in de Prins Hendriklaan met de meisjes : Hansje, Judith, Suzie, Elly, Sonja vander Stam, Bloeme Emden en Tante Schappie onze directrice. Ik zou het leuk vinden om die meisjes op de reunion weer te zien Ik herinner dat ik daar in 1947 heb gewoond en veel kan ik me niet meer herinneren.


On 07.11.03 at 19:34 from
bettie waterman
(betties@sympatico.ca / http://www.startkabel.nl)

mbij naam is bettie waterman. geboren 4 /6/33 in amsterdam.ben in de bergstichting in het hoofd gebouw geweest van 1945 tot aan1952. hoop iedereen te zien op de reunie.


On 07.11.03 at 18:43 from
Herman Gompers
(debigom@earthlink.net / no homepage)

Hoi Mij naam is Herman Gompers Geboren 28 Januarie 1929 in Enschede . Ik ben van 1946 tot 1947 in het jongenshuis geweest met Leo Cohen en Riek Cohen in de Bergstichting.
Ik heb gevochten in 1947 -1948 in Israel. Ben getrouwd met Debora Gompers Waterman Zuster van Beppie Waterman . Wij hebben gewoond in Israel van 1949- tot 1962. Wij hebben twee zonen en 8 kleinkinderen en wonen nu in California U.S.A. Wij zijn nu gepensionneerd .En wij hopen dat wij kunnnen komen op de reunie .En wij hopen nog vele B.S. ers te ontmoeten . Mij zuster woont nog in Israel ( Margalieth Gompers in Kvar Monash)


On 07.11.03 at 14:00 from
De Winter, Abraham
(Frans@dewinter.com / no homepage)

Ik las jullie oproep en vroeg me af waarom niet meteen ook de andere tehuizen meenemen? Wij, degenen die door de oorlog heen zijn gekomen worden zo langzamerhand wel erg eenzaam als niemand er eens aan denkt.
Ik zat in de beginjaren van de vrede (1946/7) in het JJT aan de Amstel 21 in amsterdam. Misschien een idee ?

Kommentar: we zijn een familie en het JJT aan de Amstel is net zo welkom.


On 05.11.03 at 23:11 from
wim muller
(k.muller@planet.nl / no homepage)

ik ben wim muller, geboren in amsterdam. heb samen met mijn zusje tineke van 49 tot 56 in de bergstichting gewoond. samen met oa bertje en femke meijer onder leiding van juffr. de boer. kan me herinneren dat ik pianoles heb gehad en ik heb nog bij lfc in laren gevoetbald. woon nu in almere ben getrouwd heb 2 kinderen dochter van 11 en zoon van 15 ben zeker van plan om op de reunie te komen en hoop vele bekende te ontmoeten.


On 05.11.03 at 21:29 from
ruthy cohen
(nizmieth@hotmail.com / no homepage)

Sorry, ik vergat te vermelden dat ik een jaar stage liep in Ons Huis (Jo Duin, Diny, Danny Roderiguez, Rinke Rekker, Wilma) om mijn Middeloo studie af te sluiten. In mijn groep zaten o.a. Victor Cohen, Max Nachtegaal, meisjes Frank, Sonja, Loeki, etc. Dit was van '60 tot '61, daarna ging ik op alya.


On 05.11.03 at 21:20 from
ruthy cohen
(nizmieth@hotmail.com / no homepage)

Mijn naam is Ruthy Cohen.Ik woonde voor en na de oorlog in Groningen. Eigenlijk hoor ik niet bij de BS kinderen, maar na de oorlog verbleef ik iedere zomervacantie in Ons Huis, bij Riek en Leo Cohen. Vandaar dat ik er eigenlijk een beetje bij hoor, ken heel veel ex-BS'sers en was in Israel een keer op een reunie, jaren geleden. Wat ik niet goed begrijp is het volgende: Haboniem houdt op 30 Mei een grote reunie, waarom kunnen deze twee reunies niet samen worden georganiseerd? De meeste lui van mijn leeftijd die in de BS woonden waren vurige Haboniemklanten. Ik woon in Israel, e-mail nizmieth@hotmail.com Wil iemand hierop reageren? Shalom,
hoop een paar mails te krijgen! Ruthy.


On 04.11.03 at 12:03 from
Joels Benno
(no homepage)

Ik ben Benno Joels, ik was in Bergstichting van 1947 - 1957. Ik vond deze periode een hele leuke tijd. Ik verheug me er op ierdereen weer te zien. Ik heb contact met veel mensen in Israel. Ik ben getrouwd heb 5 kinderen die gedeeltelijk in Israel en Nederland wonen. Tot ziens,  


 

On 04.11.03 at 11:14 from
E.Blitzblum, Woerden
(no homepage)

Ik ben Evelien Blitzblum (Eefje).
Ik ben in de groep van Selma Tokkie geweest en later bij Arien Swellengrebel Ik ben van 1945 tot 1960 in de Bergstichting geweest.
Heb het niet altijd als makkelijk ervaren, maar denk met veel genoegen terug aan de oergezellige vrijdagavonden. De geweldige toneelavonden.
Ik ben 25 jaar getrouwt geweest Heb een zoon en twee kleinkinderen.
Ik vind het leven spannend en vind dat alles nog mogelijk is. Vind het leuk iedereen weer terug te zien.
Vooral Rob Fransman die ik als een liefdevolle man heb ervaren.
Tot ziens.


On 04.11.03 at 00:12 from
Hans Joseph Polk
(Hans.Polk@Trin.Net / http://hebikniet)

Hallo,
Dit is Hans Polk. Ik heb in de Bergstichting gewoond in 1943 / 44. Ik ben nu 66, en zo als anderen kan ik niet veel meer herinneren. Maar ik zal nooit de zolder vergeten. Daar moest ik altijd naar toe omdat ik gestraft was. Heb ook in het joodse jongen huis gewoond in Amsterdam. Plannen zijn om naar the reunie te gaan, en ik weet dat het heel emotianal zal zijn. Misschien meer dan de reis ik gemaakt heb in 1998 naar Solibor, Poland, waar mij ouders waren gemoord in July van 1943.


On 02.11.03 at 22:01 from
Tirzah (Toos) Drori van Praagh
(tvpr@barak-online.net / no homepage)

En ik ben Toos van Praagh, nu Tirzah Drori en woon in Israel. Van 1947 tot 1953 was ik kind in de Rudelsheimstichting. Erg leuk idee deze website en reunie. Weet niet of ik kan komen, maar blijf graag van alles op de hoogte.
Sukses, Toos.


On 02.11.03 at 15:39 from
Rebecca Montezinos
(a.houweling1@chello.nl / http://Geen)

Ik ben Rebecca Montezinos heb in het portugeese weeshuis gezeten t.w.,,Mazon Habanoth in Amsterdam Prinsengracht 17 hier kwam ik terecht in 1933 tot het weeshuis werdt leeg gehaald in 1941.


On 02.11.03 at 15:17 from
judith levy
(Judydear@012.net.il / no homepage)

Shalom
Wij waren 3 mijn zuster Mirjam (8) ik Judith (7) en mijn broer Dan (6) tussen 1948 en 1949.
Slechte tijd wens geen kind wat wij mee maakten.
Ken iemend ook geen gezicht meer. Veel te klein. Meschien kent iemand ons? (sorry voor de slechts Nederlands..)


On 02.11.03 at 13:25 from
Jigal Meijer
(Jigal.Meijer@hccnet.nl / no homepage)

Mijn naam is Jigal Meijer en heb in januari dit jaar op een reunie bij Ingrid Saul-Frank een aantal ex-BS'ers na vele jaren weer ontmoet; een leuk, maar ook emotioneel weerzien!
Ik ben geboren in Haifa (19-10-1952) en woon sinds 1957 al in Nederland. De volgende "huizen" heb ik bewoond:
14-06-57 / 07-07-57: Jozeboko
14-07-57 / 02-03-58: Pr.Hendriklaan, Amsterdam
02-03-58 / 20-10-58: Rudelsheimstichting, Amsterdam
20-10-58 / 01-09-65: Bergstichting, Laren
01-09-65 / 01-12-67: De Mirandalaan, Amsterdam


On 02.11.03 at 00:12 from
Femke Roos-Meijer
(femroos@chello.nl / no homepage)

Dag bekenden en onbekenden. Ik ben Femke Roos-Meijer. Ben getrouwd met Job Roos. Ook Job heeft enige jaren in de Bergstichting gewoond. Wij hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Ik was in de Bergstichting van 1945 tot 1956 samen met mijn zus Bertje. Vind het erg leuk veel bekende namen te zien in het gastenboek. Zie uit naar de reunie. Groet Femke


On 01.11.03 at 19:54 from
Klara Waas
(klara2000@hetnet.nl / no homepage)

Mijn maam is klara Waas ik was van 1947t/m 1958 in de B.S.
Ik woon al 45 jaar in Brabant maar ga binnenkort terug naar naar mijn geboorte stad Amsterdam.
Ik heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen met de 5de opkomst.
Het lijkt mij leuk om jullie allemaal weer eens te zien en te spreken


On 01.11.03 at 16:09 from
Raphael Rooselaar
(no homepage)

Mijn naam is Raphael Rooselaar,bekend als Ronnie.
Ik verbleef in de Rudelsheimstichting onder Koos Caneel&Karel Elburg,later verbleef ik in het Jongenshuis.
Na gewerkt te hebben bij Joachimsthal,ben ik naar Belgie verhuisd waar ik nog steeds woon.Ik was met Julie Wery getrouwd die helaas zes jaren geleden overleden is.Ik heb twee kinderen & één kleinkind.
Graag kom ik t.z.t.naar de reunie toe en ik zal trachten nog meer oude bekenden te traceren


On 01.11.03 at 11:50 from
Dick Ben-Dor [Boekebinder]
(dbendor1@bezeqint.net / no homepage)

myn naam is Dick Ben-Dor [Boekebinder]
was van 46 tot 51 in de bergstichting eerst in het zonnehuis by doda cahana en later in het hoofdgebuiw by
Jo Duin sins 51 in israel ben buiten myn werk schider en zit hier in verschillende organiezaties van schilders.
exposeer in Nederland in Galerie Edison in Den-Haag.
zal proberen te komen met de reunie


On 01.11.03 at 11:18 from
Martin Leeda
(martinleeda@tiscali.nl / no homepage)

Ik ben Martin Leeda. Ik verbleef in de Bergstichting in 1946 voor korte tijd. Daarna verbleef ik in de Bergstichting van 1954 - 1958. cynisch maar waar, ik beschouw het alsnog als de beste tijd van mijn jeugd.Ondanks alles. Ik heb 16 jaar in israel gewoond, en altijd gewerkt in de luchtvaart. Ben getrouwd, 2 kinderen en 1 kleinkind (Mijn zoon plus gezin woont in Israel)Ik woon met Jeta in Amstelveen. Mijn dochter woont in Amsterdam. De reuni lijkt me een OK idee, een aantal mensen wil ik best weer zien.


On 31.10.03 at 23:13 from
Ies Couzijn
(itshana@hotmail.com / http://itshana@hotmail.com)

Mijn naam is Ies Couzijn ik was in de bergstichting van
1945 tot 1952 in de groep van Jo Duin ben met de 2de groep naar gvar-am gekomen,getrouwd 2 dochters 3 kleinkinderen,geregeld contakt met carla salco,eddy homes,hansje,joop wertheim,gerry mok renate levie,dik boekbinder,pim boekbinder.goed idee reunie


On 31.10.03 at 20:14 from
Stelly Menco Ricardo
(stellymr@zonnet.nl / no homepage)

als Stelly Ricardo heb ik van november 1945 tot januari 1950 in de BS gewerkt; ik was het oudste oorlogspleegkind en het jongste personeelslid. vandaag ben ik nog op bezoek bij Riek Cohen geweest in Beth Shalom Osdorp. Verheug me op de reunie!


On 30.10.03 at 12:56 from
Rob Fransman
(fransman@xs4all.nl / http://www.xs4all.nl/~fransman)

Hallo,
Ik was in de Bergstichting van 1952 t/m 1958 en heb dat niet als een leuke tijd ervaren. Integendeel! Heb dat ook nogal buitengesloten, het gros van de kinderen waarmee ik samenwoonde kan ik me niet herinneren. Wel die vreselijke “Tante Jo”. Ik was veroordeeld om zes jaar in haar groep te mogen verblijven. Maar ach, het is allemaal toch nog goed gekomen, meer ondanks dan dankzij Ha-Ezrat en de Bergstichting. :-) Als je wilt weten hoe het nu met me gaat, kijk maar op de webpage. Verheug me op de reünie.


On 28.10.03 at 23:16 from
Rob Frank
(robfrank46@hotmail.com / no homepage)

ik ben geboren in 1946 en kwam op 8-7-1959 in het kinderhuis in de Prins Hendriklaan.
'Robert is een levenswijze, egoistische jongen, die een makkelijk contact heeft met onze grote meisjes van 16 tot 19 jaar. zijn kamergenoot, een jongen van 11 jaar overheerst en tyranniseert hij volkomen' (uit een verslag van H. Rosenbaum). Ik weet niet meer wie het was en hoop eigenlijk dat die 11 jarige het ook niet meer weet. het spijt me in ieder geval zeer.
op 24-3-1960 kwam ik in het jongenshuis op de Emmalaan bij de familie van Zutphen. Eind april 1961 naar de Bergstichting (ons huis). 15 april 1962 vertrek uit de Bergstichting en als 'pleegkind' naar de familie Rijxman in Naarden.
Inmiddels 2 huwelijken en drie dochters verder sinds kort 'thuisgekomen'.
ik heb 18 april in mijn agenda gezet


On 28.10.03 at 16:39 from
flip de paauw.
(f.paauw@home.nl / no homepage)

ik ben flip de paauw, en sta op de foto van hans muller. van 1946 tot medio 1949 woonde ik in de rudelsheim stichting.daarna ben ik naar israel gegaan. in 1957 ben terug naar nederland verhuisd. na een paar jaar academie van bouwkunst ben ik als stedebouwkundig tekenaar bij stadsontwikkeling gaan werken. ik ben nu gepensioneerd en woon met vrouw en kind in sittard.


On 27.10.03 at 23:22 from
Louis I. (Rudy) Leviticus
(ll14200@alltel.net / no homepage)

Ik ben Louis Leviticus, maar iedereen noemde mij Rudy, mijn schuilnaam gedurende de oorlog. Ik woon in Lincoln, Nebraska, USA en ben een professor emerirus van de Universiteit hier. Ben erg geinteresserd in die reunie. Ik ging vaak naar de bergstichting van de Rudelsheim, want ik hed een vriendinnetje daar. De eerste twee letters van mijn e-mail zijn letters "el".


On 27.10.03 at 19:42 from
Joop Koekkoek
(JosephKoek@AOL.com / no homepage)

Mijn naam is Joe (Joop) Koek(koek). Ik woonde in de Rudelsheim van eind 1945 tot 1951. In 1956 ben ik naar Amerika verhuisd. Ik heb drie zonen, en vijf kleinkinderen van mijn eerste huwelijk. Ik ben weer getrouwd, en kom naar Holland ongeveer een keer per twee jaar. Ik zou graag naar de reunie komen, maar dat is dezelfde datum dat mijn vrouw en ik op een cruise naar Hawaii gaan. Ik heb nog kontakt met Betty en Hans Muller, en met Rudy Leviticus die ook in Amerika woont. (Ik zag mijzelf op de foto die Hans gestuurd heeft).


On 26.10.03 at 18:03 from
Frits Pront
(vera.frits.pront@planet.nl / http://geen)

Een goed idee zo'n reünie! Ik was in de Rüdelsheimstichting en in het Joods Jongenshuis. Ik ben inmiddels 69, gepensioneerd leraar. Uit mijn eerste huwelijk heb ik twee kinderen en vier kleinkinderen en uit mijn tweede huwelijk een stiefzoon.
Ik woon in Amstelveen.


On 26.10.03 at 12:25 from
Elly A.Montezinos
(bkorlaar@tiscali.nl / no homepage)

Mijn naam is Elly Adriana Montezinos ik ben in 1947 in de bergstichting gekomen en heb de BS in 1959 verlaten, Mijn broer Salomon Montezinos was daar ook.
Ik woon in Amsterdam ben getrouwd.


On 25.10.03 at 03:34 from
Arnold van der Horst
(nollus@rcn.com / no homepage)

Mijn naam is Arnold van der Horst. Was van 1947-1949 in het Joodse Kinderhuis en van 1949 tot 1954 in het Jongenshuis. Mevrouw van Zutphen noemde mij altijd de "Professor" om dat ik zo verstrooid was.
Ben nog samen met Frits Pront 3 keer op zomer vacantie naar het buitenland gegaan.
Ik vind het een heel leuk idee om weer oude vrienden te ontmoeten.
Heb het jongenshuis verlaten in 1954 en heb toen bij het gezin Perelkamp op de Weteringschans gewoond.
Ben in 1956 naar Amerika vertrokken en heb een Amerikaans jodinetje getrouwd in 1963.
Heb 2 zonen geadopteerd en woon nu al 27 jaar in Pennsylvania.
Ben in het leger hier geweest en was gelukkig niet in een oorlog. Ik kon niet goed schieten. Heb het doel nooit geraakt.
Ik zou de reunie erg leuk vinden en hoop dat ik de reis kan maken.


On 24.10.03 at 15:01 from
Beppie Mesika De-Jong
(no homepage)

Mijn naam is Beppie Mesika-de Jong
Ik was van 1945 tot 1952 in de Bergstichting en ging met de tweede groep op alya naar de kibutz Kvar-Am.Ben in 1957 getrouwd en heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen waar van een al in het leger zit en de andere zit in Eilat. Wij wonen in Rechovot. Vond het leuk te horen over de reunie. Dat doen wij ook in Israel en elke keer verheugen wij ons weer op zo'n ontmoeting Ik Wens jullie heel veel SUCSES


On 24.10.03 at 12:32 from
chelly ben aliza -van west
(chelly@012.net.il / no homepage)

Mijn naam is Chelly Ben-Aliza van-West
Ik was van af 1945 tot eind 1952 in de Bergstichting
zat in de groep van Jo Duin.Ging op alya met de tweede
groep naar Israel.
Kwam in Gvar-Am tot we naar het leger gingen.
Ben getrouwd in 1956.Heb 2 zonen en 2 dochters en 8 kleinkinderen.Ben weduwe.
Van beroep ben ik verpleegster.
Woon in Masloel 32 jaar.
Ik vind het een leuk idee om iedereen die we kennen
en niet kennen bij elkaar te krijgen.Ik wens jullie veel sucses


On 23.10.03 at 09:38 from
Salco Kats
(ahimcatz@zahav.net.il / http://www.katzbros.co.il)

Ik ben Salco Kats,was in de groep van Riek en Leo Cohen in de Bergstichting geweest van 1948 tot 1951.Ik ben 68 jaar jong,en voel me 45 jaar.Getrouwt met 5 kinderen+16 kleinkinderen.Op de reunie in nl.kan ik niet komen,maar ben bereid om in Israel een reunie te ontvangen in Mosjaw Emuniem,zoals wy meerdere malen hebben gedaan,en dat met medewerking van Carla van West.Allemaal welkom.


On 22.10.03 at 12:43 from
Clara (Claartje) Sies-Frank
(clara@voedselbank.nl / http://www.voedselbank.nl)

Geboren op 23 december 1952 in Amsterdam.1958/59 Prins Hendriklaan, 1959/1964 Bergstichting, 1964/68 Mirandalaan. Ben inmiddels bijna 32 getrouwd, vijf kinderen, drie kleinkinderen. Verheug me op de reunie! 


 

On 21.10.03 at 14:43 from
Estha Tsaig Gobes
(tsig@netvision.net.il / no homepage)

Ik heb eerst in het kinderhuis, en daarna in de B,S, gewerkt, ik ben al 30 jaar in Israel en woon in Ets Efraim, iedereen die aan wil komen is welkom.Ik denk niet dat ik naar de reunie zal komen omdat het erev jom ha sjoa is 18 april.jammer, maar niets aan te doen


On 20.10.03 at 21:36 from
Trudi Asscher-Jacobs
(asscher@inter.net.il / no homepage)

Ik ben Trudi Asscher-Jacobs. Van 1947-1953 was ik in de Bergstichting in de groep van Jo Duin en ik 1954 ben ik op aliya gegaan.Wij, Berrie mijn man en ik, wonen in Beer-Sheba en ik heb nog vrij veel contact met enkele vroegere b.s'ers zoals, Che Grootkerk, Mimi Gutmann, Henny (Rivka) Cats-van de Velde en Carla. Ik kan helaas niet naar de reunie komen omdat wij in maart ook al in nederland zullen zijn. Veel succes ermee, ik volg de website op de voet,Trudi


On 19.10.03 at 14:29 from
Jody Sluijter
(WS1@xs4all.nl / no homepage)

Ik ben Jody Sluijter, en was begin de jaren '50 in de Prinshendriklaan, daarna naar een pleeggezin in Zeist, weer later 11 jaar in Israel. Nu sinds '74 terug in NL, Leiden. Ben getrouwd, 3 kinderen en drie kleinkinderen.Een reunie lijkt me een aardig idee.


On 18.10.03 at 16:07 from
Joop Wertheim
(no homepage)

Mijn naam is Joop Wertheim( Jehuda Vardi)
Ben geboren 6-11-1934 te Amsterdam.
Was van af 1948 tot 1952 in de Bergstichting
Met mijn zusje Regina (Gientje)
Ging met de twede groep in oct;op alya naar kibutz Gwar-Am
Ben getrouwt in 1955 en heb 5 dochters en 11 kleinkinderen
en woon in Keryat Gat
Het is een fantasties plan om ze allemaal bij elkaar te trommelen, oude en nieuwe kennissen
VEEL CUCSES


On 18.10.03 at 15:08 from
Katja Pront
(lekapront@wanadoo.nl / no homepage)

Dag allemaal,
Mijn naam is Katja Pront, maar in het Kinderhuis Prins Hendriklaan heette ik Kitty Molewijk.Ik zit op de foto helemaal rechts naast Loes (Susan ).De foto is uit 1961 .
Ik was van 1958 t/m 1960 in het Kinderhuis.
Ik ben getrouwd met Lex Pront en we hebben kinderen en kleinkinderen.
Ik ben heel benieuwd naar alle bekenden uit die tijd.
Veel groeten van Katja.


On 17.10.03 at 16:46 from
Wilma Stein OLman
(roosje@xs4all.nl / no homepage)

Hallo allemaal,
Wat een enig idee een reunie! Ik was in 1959/1960-1962 leidster in de BS van groep 4, niet waar Ingrid? Na de BS tijd heb ik tot aan mijn vervroegde pensioenering redelijk rondgedwaald binnen de joodse gemeenschap in nederland qua werk. Ben grtouwd. We hebben 2 kinderen en 4 kleinkinderen. Hoop velen van jullie te zien.


On 17.10.03 at 16:30 from
Loes v/d Ancker-Susan
(p.ancker@zonnet.nl / no homepage)

Ik ben Loes V/DAnker-Susan. Ik woonde van 1958-1959 in het kinderhuis Prins Hendriklaan.
Ik meld me aan voor de reunie. Het lijkt me erg leuk alle oude bekende weer terug te zien.


On 17.10.03 at 14:02 from
Hansje Sarlui-Gomes de Mesquita
(g_sarlui@012.net.il / no homepage)

Mijn naam is Hansje Sarlui-Gomes de Mesquita. Ik ben geboren op 13 oktober in Amsterdam. Samen met mijn twee broers (Haim en Eddy) was ik in de BS. Ik was er van 1945 tot 1953. In 1973 ben ik samen met mijn man naar Israel gegaan en hebben ons gevestigd in Rechowot. We hebben een zoon en twee dochters, waarvan een getrouwd is. Met sommige kinderen uit de BS heb ik nog regelmatig kontakt. Ook waren er al een paar keer reünies hier, die zeer geslaagd waren. Het zou byzonder leuk zijn om weer oude bekenden te ontmoeten. Sukses met de voorbereidingen


On 16.10.03 at 18:23 from
H.Frankfort-Maandag
(frankfort@belgacom.net / no homepage)

Ik ben Henneke Frankfort-Maandag.Geb.30/12/1938.
Na het kamp ben ik via Einhoven naar de Bergstichting gegaan.Daar kwamen Joodse Canadese militairen op bezoek,en die wilden mij meenemen naar Canada.Ik heb 2 kinderen en 4 kleinkinderen.Wij vinden het leuk om naar de reunie te komen.


On 15.10.03 at 20:59 from
Shalom (Sieg) Pront
(sh_pro1@012.net.il / no homepage)

Ik ben Shalom Pront , voorheen Sieg Pront.
Was in de Rudelsheim stichting van , ik denk 1948 , en later in het Jongenshuis ten tijde van de familie van Zutphen en de heer Lamers.In 1957 geemigreerd naar Israel , getrouwd in 1965 , 5 kinderen , 3 kleinkinderen.
Ben nog steeds actief als secretaris van de Israelische
Wezen Stichting van uit Nederland afkomstige wezen.
Ik zie hier in het gastboek vele wel bekende namen .
Heb ergens nog een paar fotos van die tijd . Zal proberen ze op te scharrelen. Weten jullie hoeveel photos een mens in zijn leven verzameld.Gewoon verschrikkelijk.
Kunnen de photos op de site gezet worden ?
Ik heb wel zin om ook te komen
Sieg


On 15.10.03 at 13:34 from
Sallo van Tijn
(s.l.van.tijn@12move.nl / no homepage)

Nou, ik ben nog geen bekenden hier tegengekomen van "Ons Huis"( Bergstichting ) 1963/1963. Waar zijn dhr. Bins, rooie Jonas, hARRIE lEKKER, hUGO fRIJDA, mARTIN rUDELSHEIM? Ben zelf in de goudsmederij terecht gekomen na enige stagnatie op Gooise scholen.


On 15.10.03 at 12:40 from
H.R.P.
(no homepage)

Hans R.P. biedt excuses an voor de typfouten in zijn bericht


On 15.10.03 at 12:37 from
H. Rodrigues Pereira
(hans.pereira@planet.nl / no homepage)

Hans Rodrigues Pereira heeft Joodse les gegeven in de Bergstichting aan de Doodeweg ten btijde van de heren reitsema en Brom. Leuk dat ver een reunie komnt. Misschien zijn er nog oud-leerlingen aanwezig!
Succes, Sjalom, Hans


On 15.10.03 at 09:22 from
Ies Tropp - Tel Aviv
(ies@troppies.com / no homepage)

De Drie Prinsesjes (op verzoek van Marcel).
Was het opvanghuis van het O.P.K., waarvandaan de kinderen naar een pleeggezin, of b.v. de Bergstichting gingen, waarvandaan tegen of met hun zin naar elders.
De Drie Prinsesjes zat (lelijk woord) op de
Oranje Nassaulaan 9, Amsterdam.
Meerweg 49 Bussum en
Schubertstraat ?, Amsterdam.
De eerste directrice was mevr. van de Ley,
en vanaf Bussum mevr. Tante Saar Molenaar en de
populaire leidster was Liesje Spetter.

Kommentar: Als er puppillen van dDe Drie Prinsesjes willen komen, zijn zij natuurlijk ook van harte welkom. We zijn uiteindelijk één grote familie.


On 15.10.03 at 09:03 from
Ingrid Saul-Frank
(petersaul@freeler.nl / no homepage)

Van 1958 tot 1959 heb ik samen met mijn zusje Clara in de Pr.Hendriklaan gewoond. Daarna tot 1965 in de Bergstichting, waarvan het laatste jaar aan de Mirandalaan. In januari dit jaar was er een kleine reunie van Bergstichtingvrienden bij mij thuis. Het was een geweldige dag (tot 's nachts half twee). We raakten niet uitgepraat. Nu ik Marcel kort geleden weer ontmoette, was ik meteen weer enthousiast en heb hem mijn hulp aangeboden.Ik ben getrouwd, woon in Leusden en heb een zoon, dochter en schoonzoon. Ik heb een fulltime baan bij een accountantsorganisatie. Ik hoop dat er veel reacties komen.
Ingrid Saul-Frank


On 14.10.03 at 22:49 from
Max.v.d.Glas
(yoel86@012.net.il / no homepage)

Ik heb zelf in geen van de bovenstaande tehuizen gezeten , maar was zeer regelmatig op de Emmalaan waar de meeste van mijn vriendjes woonden . Ondanks dat ik alweer meer dan 20 jaar in Israel woon ,heb ik nog regelmatig contact met div.jongens van toen .
Ben wel nieuwschierig naar m'n oude vriend Jaap.van.Emden en Pimmetje. v.d.IJsel.
Misschien langs deze weg hoor ik wat van hun .
Succes met de reunie ,Shalom,weLehitraot Max.van.der.Glas.


On 14.10.03 at 20:24 from
Hans & Betty Müller-Rooselaar
(mullerrooselaar@cs.com / http://geen)

Hans Müller & Betty Rooselaar,wij verbleven beiden in de S.A.Rudelsheimstichting en zijn 1954 getrouwd en wonen sindsdien in Loosdrecht.We vinden een reunie een prima idee en verheugen ons erop om vele oude bekenden t.zt.in goede gezondheid te ontmoeten.


On 14.10.03 at 19:51 from
Bea Rosenthal
(brose@bezeqint.net / no homepage)

Mijn naam is Beatrice (Dalia) Rosenthal -de geus.Ging op alyah 1951,vanuit de bergstichting,rechtstreeks naar kibuz Gwar-Am.in 1952 ging ik in de nahal,na enkele maande trouwden Charlie en ik in Migdal,met een Temanietise Rabi.Hebben 3 kinderen9kleinkinderen en 3 achterkleinkinderen.Onze jongste woont in England sinds 1990 Dec.Heeft hier 1 zoon van zijn 1ste vrouw-2 van zijn 2de vrouw (engelse) en okk van haar gescheiden,woont hij met een schat van een vriendin en haar dochtertje.Hou me bezig met Hollandse organisatie,ben coordinatrice daarvan,en hebben +_ om de 6 weken bijeenkomsten daar.Vind het altijd nog fijn contact met hollanders te hebben


On 14.10.03 at 16:42 from
H. en L. Rosenbaum
(helo@rosen.demon.nl / no homepage)

Wij Hella en Loek Rosenbaum waren werzaam in het kinderhuis Prins Hendriklaan en later in de B.S.
als directrise en adj.directeur. Ongeveer 1962.
Wij hebben nog kontakt met enkele ex-pupillen en zouden het leuk vinden anderen te ontmoeten.


On 14.10.03 at 13:21 from
Michal (Bloeme)Ashkenasi
(michalash@isdn.net.il / http://www.Michalash.Artspan.com)

Ik ben Bloeme van Sister.Was in de Bergstichting van 1945 tot 1951 ,waarna ik naar Israel emigreerde met de eerste groep met Leo en Riek Cohen.Weduwe met 2 getrouwden zonen en 5 kleinkinderen.Wonende in Kfar-Saba en van naam veranderd :Michal Ashkenasi-v. Sister. Schilderes.


On 14.10.03 at 13:07 from
Mieke ManasseLezer
(bemitoto@worldonline.nl / http://geen)

Hallo.Ik ben Mieke Manasse Lezer.
Ik heb in 1962 gewerkt in de Emmalaan als stage medewerkster.Ik zou het leuk vinden om op de reunie te komen.Ik wens Marcel veel succes en je kan er op rekenen dat ik kom.


On 13.10.03 at 19:32 from
Patrick E.L.Lam
(no homepage)

Mijn naam is Patrick (Eric Leslie) Lam. Ik ben geboren 11 augustus 1944 en was van 1955 tot 1962 in de BS.
Van daaruit ben ik naar Israel geemigreerd, maar na 4 jaar weer teruggekomen. Daarna ben ik bij de HAL (Holland-Amerika Lijn) gaan varen en tenslotte in 1970 naar Amerika geemigreerd.
Ik ben getrouwd en bezit met mijn vrouw een restaurant in het hartje van Texas. Ik verheug me enorm op de reünie volgend jaar. By the way, come and visit me :-))


On 13.10.03 at 17:59 from
Hans Voogt
(hansvoogt@cs.com / no homepage)

Ik heb in 1964 een half jaar als 12-jarige jongen in het kinderhuis aan de Emmalaan gewoond, dat geleid werd door de fam. Van Zutphen. In mijn herinnering was het echter geen jongenshuis, omdat ik zeker weet dat in die tijd Nellie Koopman (een meisje dus) daar ook woonde. Er werkte ook een schat van een Israelische groepsleidster, Tova. Beiden zou ik graag weer eens ontmoeten. Wat ik ook leuk zou vinden is een reunie van het JKH aan de Mirandalaan, de fusie van de genoemde tehuizen. Zelf heb ik in het laatste joods kinderhuis, Bethenoe, gewerkt als groepsleider totdat het vanwege onderbezetting gesloten werd in 1983.

Kommentar: vroegere bewoners van het JKH Mirandalaan zijn van harte welkom, als ze zich met "de oudjes" willen treffen. Het is zoals je zegt, het JKH is uit-eindelijk onstaan doordat de andere tehuizen werden opge-heven.


On 13.10.03 at 11:26 from
CARLA VAN WEST
(CLARAVAN@BEZEQINT.NET / no homepage)

IK BEN CARLA VAN WEST GEBOREN IN AMSTERDAM 1936
KWAM IN DE BERGSTICHTING IN 1946 TOT EIND 1952
EN BEN EEN VAN DE ONBEKENDE KINDEREN
BEN MET DE TWEDE GROEP UIT DE BERGSTICHTING VERTROKKEN NAAR ISRAEL EN ZIT ER NOG STEEDS HEB EEN DOCHTER EN DRIE FIJNE KLEINKINDEREN. KOM ONGEVEER EEN KEER IN HET JAAR
NAAR NEDERLAND ZOU HET LEUK VINDEN OM VIA DE E-MAIL CONTACT TE KRIJGEN
WIJ HEBBEN IN ISRAEL OM DE PAAR JAAR EEN LEUKE REUNIE
VAN ALLE BERGSTICHINGS-KINDEREN.WAAR BIJNA IEDEREEN KOMT.
HET IS ALTIJD WEER LEUK EN ONTROEREN ELKAAR TE ZIEN
MET KINDEREN EN KLEINKINDEREN
IK RAAD JULLIE MET EEN HEEL WARM HATRT AAN DAT OOK TE DOEN. JE ZAL ER GEEN SPIJT VAN KRIJGEN.
HOOP DAT WE EENS ALLEMAAL TE SAMEN KUNNEN KOMEN VEEL CUCSES
claravan@bezeqint.net
.


On 12.10.03 at 18:43 from
Philip Staal
(philip@sisanit.com / http://www.sisanit.com)

Mijn naam Philip (Flip) Staal, geboren 13 juni 1941 in Amsterdam.
In de Rudelsheimstichting was ik van juni 1946 tot juni 1957.
In het Joods Jongenshuis. van juni 1957 tot augustus 1958
Daarna op kamers in Amsterdam.
In 1963 ben ik getrouwd en naar Israel geimigreerd waar ik nog steeds woon. We hebben vier kinderen en 11 kleinkinderen.
Ik ben geregeld (minstens een keer per maand) in Nederland.